Фудбалски турнир и македонски пикник


Бидете и вие дел на прекрасниот настан организирен од MKSV Makedonija Frankfurt e.V. На 20.05.2018 со почеток во 12 часот со Македонска Скара а за музиката ќе се грижат Стефан Миткоски и Буба Мара Бенд. За децата ќе имаме исто така специално изненадување. Ве очекуваме!

Покана за годишно собрание | Einladung zur ordentlichen Mitgliederversammlung

Ве покануваме да учествувате на годишното собрание од македонскиот културен и спортски клуб „Македонија Франкфурт“.

На ова собрание ќе се разгледаат следните точки:
– отчет за досега сработенето
– гласање за нова управа и управен одбор
– создавање на фолкорна група за деца
– организирање на повеќе културни манифестации
– создавање на кошаркарска секција
– организирање на активности за пензионери

Време: 03.02.2017 со почеток во 19:00 часот
Адреса: SAALBAU Gutleut
Rottweiler Str. 32, 60327
Frankfurt am Main

Се радуваме на Вашето присуство!

Liebe Mitglieder,
hiermit laden wir zur ordentlichen Mitgliederversammlung des MKSV „Makedonija“
Frankfurt e.V. ein. Die Sitzung findet im SAALBAU Gutleut in der Rottweiler Str. 32, 60327
Frankfurt am Main, am 03 Februar 2017 mit Beginn um 19:00 Uhr statt.
Folgende Sitzungsordnung wird vorgeschlagen:
a) Bericht des Verwaltungsrats;
b) Entlastung des Verwaltungsrats;
c) Neuwahl des Verwaltungsrats;
d) Neuwahl des Vorstands
e) Bericht des Aufsichtsrats;
f) Entlastung des Aufsichtsrats
g) Neuwahl des Aufsichtsrats
h) Verschiedenes: Folklore für Kinder, Veranstaltungen für Rentner,
Kinderveranstaltungen, Basketball, Kulturelle Veranstaltungen
Mit freundlichen Grüssen
Der Verwaltungsrat

Fussballturnier / Фудбалски турнур 2015

pokana
MKSV Makedonija organizira fudbalski turnir na 24 Maj 2015!
Kako sekoja godina ke vi ponudime i Makedonska Skara, Muzika i igri za deca.

Ako imate interes da prijavite ekipa (5+1 golman) vo mal fudbal, javete se vo mojot inbox.

Adresse:
verlängerter Ginsterweg o.Nr.
60433 Frankfurt

So Pocit,
Upravata na MKSV Makedonija Frankfurt e.V.

— atGinsterweg o.Nr. 60433 Frankfurt.

Покана / Einladung

update1-pokana-mksv-a5

Почитувани,

Ве покануваме да ги слушнете најубавите песни, да ги изиграме заедно најубавите ора и со насмевка на лицето и во дружба да го обележиме денот на жената.

Почестете ги Вашите сопруги, сестри, мајки и пријатели – затоа што барем еднаш во годината, тие, а и вие заедно со нив сте го заслужиле тоа.

Ве очекуваме по овој прекрасен повод,
на 28.03.2015 год. во 19 часот.

со групата:
ПИЦИКАТО од Струмица и Верица Русева

локација:
SAALBAU Griesheim
Schwarzerlenweg 57
65933 Frankfurt am Main

Turnier

На последниот турнир екипата на Македонија-Франкфурт го освои првото место во конкуренција од 12 екипи.